Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Mijn naam is Johan Konings en ik ben afkomstig uit Wuustwezel. In het verleden ben ik 10 jaar actief geweest in de bouwsector als metser maar tegenwoordig ben ik praktijkleerkracht bouw in SBSO Zonnebos te Brasschaat. Mijn ambitie is nu om lagere scholen te ondersteunen bij het bereiken van de te behalen doelen uit het leerplan WO-techniek. Dit doe ik in de vorm van verschillende technische workshops zoals metselen of metaal. Indien deze workshops aanslaan, zou ik graag in de toekomst uitbreiden met workshops hout en elektriciteit.

Aangezien ik nog zelfstandige in bijberoep ben en ik in onze school de stagiaires begeleid, kom ik geregeld in contact met kleine en grote zelfstandigen uit de bouwsector. Veel van deze werkgevers zitten met hetzelfde probleem; het vinden van goede werknemers. De media hebben hier de laatste maanden ook al aandacht aan besteed om dit probleem kenbaar te maken bij het grote publiek.
Daarnaast heb ik ook gemerkt dat veel lagere scholen het heel moeilijk vinden om de gestelde doelen rond techniek te behalen en zinvol in te vullen. Hierdoor worden de kinderen in een lagere school te weinig gestimuleerd en geprikkeld om voor een technische richting te kiezen.
Door een workshop metsen te geven bij mijn eigen kinderen op school, ben ik op het idee gekomen om ook andere scholen te helpen. Ik zou graag kinderen in lagere scholen op een leuke en positieve manier laten kennis maken met de bouwsector alvorens ze een studiekeuze moeten maken want hier wordt tot op heden te weinig aandacht aan besteed.

Ik hoop met mijn workshops zowel de scholen als de bouwsector te kunnen helpen. Als ik de leerlingen uit de lagere school kan stimuleren om voor een technische richting te kiezen en ze niet langer het gevoel hebben dat een technische richting minderwaardig is, ben ik in mijn opzet geslaagd.